Financieringsbehoefte

Uw financieringsbehoefte

Wanneer u met uw plannen aanklopt bij een financier zal deze zich een oordeel vormen over de kans dat u op enig moment niet aan uw rente en aflossingsverplichtingen kunt voldoen. Bij een laag risico horen lage tarieven en beperkte overige condities, wanneer de risico's toenemen zullen ook de condities aangescherpt worden. Bij te hoge risico's zal de financier niet met u in zee gaan.

De analaist van de financier gebruikt voor zijn beoordeling objectieve criteria, zoals uw resultaten uit het verleden en uw financiƫle positie, maar minstens zo belangrijk zijn de subjectieve criteria.

Juist vanwege die subjectieve criteria is een professionele presentatie van uw plannen van groot belang. Soms van doorslaggevend belang. Kwant Bedrijfsadvies heeft ervaring als analist en helpt u graag om bij uw goede plan een passende financiering te krijgen.

Heeft u een actueel ondernemingsplan, dan is dat het uitgangspunt voor de financieringsaanvraag. Is dat er niet of moet er het een en ander aan bijgespijkerd worden, dan maak ik een plan voor u dat tevens het fundament is van een succesvolle financieringsaanvraag. Zelfs in deze tijden waarin de banken uiterst terughoudend zijn.

In dit plan wordt onder andere uiteengezet wie de ondernemers is, wat de onderneming doet, in welke markt en marktomstandigheden u opereert, wie uw afnemers en leveranciers zijn, wat uw risico's zijn en op welke wijze u die risico's beheersbaar maakt. Daarnaast maken we natuurlijk een analyse van uw historische resultaten en begroting.

Op basis van de begroting en een balans na investering stellen we vast wat uw financieringsbehoefte is en welke financieringsvorm het beste bij uw bedrijf past.

Het resultaat is een "financieringsrijp" plan dat u bij wijze van spreken zo bij uw financier kunt afgeven. En wat let u dan om ook meteen andere financiers om een aanbieding te vragen.